Rezance na čínsky spôsob45

Rezance na čínsky spôsob

Suroviny

  • 3 veľké kuracie rezne
  • balíček rezancov
  • malá konzerva bambusových výhonkov
  • mrkva
  • cesnak
  • trio paprík
  • pór
  • sójová omáčka
  • olivový olej
  • korenie
  • zázvor
  • soľ.

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Najprv si prichystáme marinádu: olej zmiešaný so sójovou omáčkou. Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na rezance a marinujeme aspoň tri hodiny. Mäsko upečieme na olivovom oleji, prilejeme marinádu, zamiešame. Pridáme pretlačený cesnak, korenie, soľ  a pol lyžičky zázvoru. Rezance uvaríme v osolenej vode. Mrkvu, pór, papriky a výhonky nakrájame, pridáme k mäsu a dusíme. Keď zmäknú, primiešame ich k rezancom a dochutíme sójovou omáčkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa