Rebarborový koláč s mandľovou posýpkou30

Rebarborový koláč s mandľovou posýpkou

Suroviny

  • 500 g rebarbory
  • 120 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 30 g marcipánu
  • 50 ml mlieka
  • 2 lyžičky postrúhanej citrónovej kôry
  • 250 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • maslo na vymazanie formy
  • NA POSÝPKU: 80 g polohrubej múky
  • 80 g mletých mandlí
  • 80 g krupicového cukru
  • 80 g masla

Náročnosť receptu

jednoduchý

86%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Stopky rebarbory umyte, ošúpte a pokrájajte na kúsky. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm vymažte maslom. Múku, mandle a cukor zmiešajte, pridajte maslo a pripravte posýpku. Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešajte dopenista. Postupne vmiešajte vajcia, pridajte marcipán rozmiešaný v mlieku, citrónovú kôru, zmes múky s kypriacim práškom a premiešajte. Cesto rozotrite do formy, obložte rebarborou, posypte posýpkou a pri teplote 175 °C pečte asi 20 minút
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Čokoláda, ktorú pri rozpúšťaní veľmi zohrejeme, sa môže zraziť. Ak sa to stane, zamiešame do nej rastlinný tuk alebo olej, vždy po lyžičke, kým čokoláda nebude hladká
  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa