Rebarborový koláč s mandľovou posýpkou30

Rebarborový koláč s mandľovou posýpkou

Suroviny

  • 500 g rebarbory
  • 120 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 30 g marcipánu
  • 50 ml mlieka
  • 2 lyžičky postrúhanej citrónovej kôry
  • 250 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • maslo na vymazanie formy
  • NA POSÝPKU: 80 g polohrubej múky
  • 80 g mletých mandlí
  • 80 g krupicového cukru
  • 80 g masla

Náročnosť receptu

jednoduchý

86%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Stopky rebarbory umyte, ošúpte a pokrájajte na kúsky. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm vymažte maslom. Múku, mandle a cukor zmiešajte, pridajte maslo a pripravte posýpku. Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešajte dopenista. Postupne vmiešajte vajcia, pridajte marcipán rozmiešaný v mlieku, citrónovú kôru, zmes múky s kypriacim práškom a premiešajte. Cesto rozotrite do formy, obložte rebarborou, posypte posýpkou a pri teplote 175 °C pečte asi 20 minút
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nechceme pri pečení použiť veľa vajíčok, môžme ich nahradiť sójovou múčkou alebo 2 lyžicami vody.
  • Pri pečení koláčov môžete mleté orechy nahradiť strúhankou osmaženou na masle.
  • Krehké cesto sa nebude tak mrviť, ak počas jeho prípravy pridáme do neho niekoľko kvapiek octu.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa