Radio rezy15

Radio rezy

Suroviny

  • 350 g masla
  • 2 vajcia
  • 250 g práškového cukru
  • 100 g kakaa
  • 1 l vanilkového cukru
  • 100 g sušienok BeBe

Náročnosť receptu

jednoduchý

93%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do obdĺžnikovej formy vložíme voskový papier. Maslo pomaly zohrejeme na miernom plameni. Z vajec a práškového cukru vyšľaháme penu, pridáme kakao a vanilkový cukor. Postupne prilievame teplé maslo. Dno formy potrieme čokoládovou zmesou. Na ňu vrstvu sušienok a znova čokoládovú zmes. Striedame, posledná vrstva je čokoládová. Nakoniec necháme v chlade stuhnúť. Autor: Magda Jendzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nechcete, aby bolo tmavé cesto na mramorovú bábovku suché, pridajte do neho namiesto kakaa orieškovú nátierku, napríklad Nutelu.
  • Na ozdobenie vianočného pečiva sú vhodné aj nastrúhané alebo nahruhrubo nakrájané mandle, nastrúhaná čokoláda alebo kandizované ovocie.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Pri rozpúšťaní želatínu nikdy nenahrievame nad 60 stupňov. Stratí želírovaciu schopnosť.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa