Pudingový koláč s keksami45

Pudingový koláč s keksami

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 80g cukru
  • 50ml oleja
  • 120ml mlieka
  • 130g polohrubej múky
  • 100g bielej čokolády
  • 2 lyžičky
  • kypriaceho prášku do pečiva
  • Plnka: 500ml mlieka
  • 1 a pol balíčka čokoládového pudingu
  • 100g cukru
  • 80g Hery
  • 1 balenie BeBe keksov
  • 250ml hustej kyslej smotany
  • 2 balíčky vanilínového cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, mlieko, rozpustenú čokoládu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto roztrieme na vymastený, múkou vysypaný plech s rozmermi 28 x 22cm a upečieme vo vyhriatej rúre. Z mlieka, čokoládového pudingu a z cukru uvaríme puding. Ešte do teplého pridáme Heru, vyšľaháme a teplý puding natrieme na vychladnuté cesto. Uložíme BeBe keksy a necháme vychladnúť. Potom na keksy natrieme kyslú smotanu vymiešanú s vanilínovým cukrom a odložíme na 6 až 8 hodín do chladu.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Čokoláda, ktorú pri rozpúšťaní veľmi zohrejeme, sa môže zraziť. Ak sa to stane, zamiešame do nej rastlinný tuk alebo olej, vždy po lyžičke, kým čokoláda nebude hladká
  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa