Puding z teľacieho mäsa45

Puding z teľacieho mäsa

Suroviny

  • 250 g teľacie pliecko
  • soľ
  • 100 g masla
  • 80 g hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 2-3 lyžice strúhanky
  • 1/2 kg zmrazenej zeleninovej zmesi s kukuricou
  • soľ
  • 50 g masla
  • voda podľa potreby

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso zalejeme vriacou vodou, mierne osolíme a uvaríme do polomäkka. Vychladnuté mäso pomelieme. Z dvoch tretín masla a múky pripravíme svetlú zápražku, rozriedime ju mliekom a po rozšľahaní povaríme. Pridáme mleté mäso, premiešame a necháme vychladnúť. Do zmesi zamiešame žĺtky, z bielkov vyšľaháme sneh. Hmotu dáme do formy vymastenej zvyšným maslom a vysypanej strúhankou. Varíme v pare asi 20 minút a po uvarení podávame so zeleninovou zmesou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa