Polievka zo sušenych húb45

Polievka zo sušenych húb

Suroviny

  • 160 g sušených húb
  • olej
  • 2 lyžice hladkej múky
  • mletú červenú papriku
  • 1 cibuľu
  • soľ
  • 20 g suchého postrúhaného cesta
  • zelenú petržlenovú vňať
  • mleté čierne korenie
  • rascu

Náročnosť receptu

jednoduchý

77%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Huby opláchneme, nakrájame, dáme do vody a varíme. Z oleja, múky, postrúhanej cibule pripravíme zápražku, pridáme do nej červenú papriku, zalejeme vodou, osolíme, pridáme k uvareným hubám a povaríme. Nakoniec do polievky zavaríme cesto, posekanú petržlenovú vňať, čierne korenie, rascu a varíme, kým nie je cestovina mäkká.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa