Polievka z krabích tyčiniek30

Polievka z krabích tyčiniek

Suroviny

  • 1 balenie krabích tyčiniek
  • 2 lyžice hladkej múky
  • olej
  • soľ
  • muškátový oriešok
  • smotanu na varenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

58%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z múky a oleja pripravíme zápražku, zalejeme studenou vodou a dobre rozmiešame. Osolíme, pridáme na kúsky nakrájané krabie tyčinky a trocha smotany na varenie. Necháme zovrieť, odstavíme a ochutíme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Závarku do polievky (ryžu, krúpy, cestovinu) pri vkladaní vždy zľahka premiešame, aby sa neprilepila na dno.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa