Polievka s bylinkovým prekvapením45

Polievka s bylinkovým prekvapením

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 60 g masla
  • 3 lyžice zmesi byliniek podľa chuti
  • soľ
  • 30 g múky
  • 30 g škrobovej múčky
  • 2 lyžice strúhaného syra
  • 200 g hrášku
  • 200 g brokolice
  • pažítka
  • 1,5 l zeleninového vývaru

Náročnosť receptu

jednoduchý

66%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Žĺtky vyšľaháme s maslom, vmiešame bylinky, soľ a koreniny. Primiešame vyšľahané bielky a pridáme múku zmiešanú so škrobom a syrom. Celú zmes dobre vymiešame a rozotrieme do formy vymastenej tukom a vysypanej strúhankou. Pečieme 25 minút pri teplote 200 stupňov Celzia. Po vychladnutí cesto rozkrájame na kosoštvorce. Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame. Vývar necháme zovrieť, následne pridáme zeleninu a necháme variť kým nezmäkne. Následne podávame s pažítkou a bylinkovou piškótou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa