Plnená cibuľa45

Plnená cibuľa

Suroviny

  • 1 lyžica strúhanky
  • 2 lyžice mlieka
  • 4 veľké cibule
  • soľ
  • čierne korenie
  • 400 g čerstvých húb
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 2 vajcia
  • trocha čerstvého oregana
  • trocha čerstvého tymianu
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 100 g smotany
  • petržlenová vňať

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Strúhanku namočíme do mlieka, cibule rozpolíme a očistíme tak, aby sa nerozpadli. Vnútro vyberieme tak, aby ostali len dve hrubé vonkajšie šupky, posolíme ich a okoreníme. Vybratú časť cibule pokrájame na drobno. Huby očistíme a pokrájame tiež na drobno, podobne aj cesnak. Na dvoch lyžiciach oleja opražíme posekanú cibuľu, huby a cesnak, udusenú zmes roztlačíme a pridáme strúhanku aby sa zmes dostatočne spojila. Bylinky posekáme na jemne a spolu so syrom, soľou a koreninami vmiešame k hubovej zmesi, ktorou naplníme cibule. Do hrnca dáme zvyšný olej, pridáme vývar a vložíme plnené cibule. Dusíme ich pod pokrievkou približne trištvrte hodiny na miernom ohni. Následne cibule vyberieme, šťavu necháme zovrieť a vmiešame smotanu, aby vznikla hustá omáčka. Na záver do nej pridáme petržlenovú vňať.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa