Plnená cibuľa45

Plnená cibuľa

Suroviny

  • 1 lyžica strúhanky
  • 2 lyžice mlieka
  • 4 veľké cibule
  • soľ
  • čierne korenie
  • 400 g čerstvých húb
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 2 vajcia
  • trocha čerstvého oregana
  • trocha čerstvého tymianu
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 100 g smotany
  • petržlenová vňať

Náročnosť receptu

jednoduchý

80%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Strúhanku namočíme do mlieka, cibule rozpolíme a očistíme tak, aby sa nerozpadli. Vnútro vyberieme tak, aby ostali len dve hrubé vonkajšie šupky, posolíme ich a okoreníme. Vybratú časť cibule pokrájame na drobno. Huby očistíme a pokrájame tiež na drobno, podobne aj cesnak. Na dvoch lyžiciach oleja opražíme posekanú cibuľu, huby a cesnak, udusenú zmes roztlačíme a pridáme strúhanku aby sa zmes dostatočne spojila. Bylinky posekáme na jemne a spolu so syrom, soľou a koreninami vmiešame k hubovej zmesi, ktorou naplníme cibule. Do hrnca dáme zvyšný olej, pridáme vývar a vložíme plnené cibule. Dusíme ich pod pokrievkou približne trištvrte hodiny na miernom ohni. Následne cibule vyberieme, šťavu necháme zovrieť a vmiešame smotanu, aby vznikla hustá omáčka. Na záver do nej pridáme petržlenovú vňať.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa