Pizza s mozzarellou, so cherry paradajkami a s bazalkou30

Pizza s mozzarellou, so cherry paradajkami a s bazalkou

Suroviny

  • vykysnuté cesto na pizzu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 400 g cherry paradajok
  • viazanička čerstvej bazalky
  • 3 „bochníčky“ mozzarelly.

Náročnosť receptu

jednoduchý

97%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Najprv pripravte cesto a nechajte ho kysnúť. Nakysnuté rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnikový plát a preložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrite olivovým olejom, poukladajte paradajky aj s časťou stonky (väčšie kusy môžete prekrojiť na polovicu), plátky mozzarelly a lístky bazalky. V kamennej peci alebo v rúre vyhriatej na 250-300 °C pečte 7-11 minút. Upečenú pizzu posypte čerstvou bazalkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Ak pripravujete praženicu, soľte ju až nakoniec, pretože soľ spôsobuje to, že je tuhá.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Stratené vajcia sú vajcia varené bez škrupiny. Púšťame ich opatrne do vriacej slanej a octom okyslenej vody. Vajcia môžeme rozklepnúť do naberačky a podržať nad vriacou vodou, do vody ich pustíme až keď zbelejú. Stratené vajcia varíme asi 3 minúty.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa