Pizza s mozzarellou, so cherry paradajkami a s bazalkou30

Pizza s mozzarellou, so cherry paradajkami a s bazalkou

Suroviny

  • vykysnuté cesto na pizzu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 400 g cherry paradajok
  • viazanička čerstvej bazalky
  • 3 „bochníčky“ mozzarelly.

Náročnosť receptu

jednoduchý

97%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Najprv pripravte cesto a nechajte ho kysnúť. Nakysnuté rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnikový plát a preložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrite olivovým olejom, poukladajte paradajky aj s časťou stonky (väčšie kusy môžete prekrojiť na polovicu), plátky mozzarelly a lístky bazalky. V kamennej peci alebo v rúre vyhriatej na 250-300 °C pečte 7-11 minút. Upečenú pizzu posypte čerstvou bazalkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame. Chuť horčice tým nijako neutrpí.
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa