Pivná romanca15

Pivná romanca

Suroviny

  • 100 g pivného syra
  • 100 olomouckých syrečkov
  • 100 g nivy
  • 100 g hermelínu
  • 100 g eidamu
  • 100 g romadúru
  • 50 g masla
  • sladká paprika
  • mletá rasca
  • 1 dl svetlého piva
  • 2 lyžice masti
  • 1 varené vajce
  • petržlenová vňať
  • chlieb

Náročnosť receptu

jednoduchý

59%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Eidam nastrúhame, zvyšné druhy syra nakrájame na plátky. Nastrúhaný eidam vymiešame s maslom. Postupné pridávame ostatné druhy syra a prilievame pivo, aby sme získali na konci hladkú pastu. Nakoniec pridáme koreniny. Chlieb opečieme na masti, zľahka osušíme. Natrieme pripravenou pastou, ozdobíme vajíčkom a petržlenovou vňaťou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri ceste na koláče, zákusky a torty, marcipáne, cukrových glazúrach, želatíne, aspikových jedlách, krémoch, pudingoch, šťavách, omáčkách sa dajú nahradiť chemické farbivá: Zelená - surovou špenátovou šťavou, červená - cviklovou šťavou, ružová - černicovou šťavou, hnedá - kakaom, nescafé, oranžová - rajčinovou šťavou, alebo pomarančovou šťavou zmiešanou so žltou repou, žltá - šťava zo žltej repy.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Na zahusťovanie omáčok môžeme používať múčne maslo. Kopcovitú lyžicu múky zmiešame s lyžicou masla a vyformujeme guľku. Potom ju vložíme do variacej sa omáčky a za stáleho miešania rozpustíme.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Kyslú smotanu pridávame do omáčok až nakoniec, v jedle ju už nevaríme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa