Pivná romanca15

Pivná romanca

Suroviny

  • 100 g pivného syra
  • 100 olomouckých syrečkov
  • 100 g nivy
  • 100 g hermelínu
  • 100 g eidamu
  • 100 g romadúru
  • 50 g masla
  • sladká paprika
  • mletá rasca
  • 1 dl svetlého piva
  • 2 lyžice masti
  • 1 varené vajce
  • petržlenová vňať
  • chlieb

Náročnosť receptu

jednoduchý

59%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Eidam nastrúhame, zvyšné druhy syra nakrájame na plátky. Nastrúhaný eidam vymiešame s maslom. Postupné pridávame ostatné druhy syra a prilievame pivo, aby sme získali na konci hladkú pastu. Nakoniec pridáme koreniny. Chlieb opečieme na masti, zľahka osušíme. Natrieme pripravenou pastou, ozdobíme vajíčkom a petržlenovou vňaťou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Aby sa cesto nelepilo, potrite panvicu pred pečením palaciniek rozkrojeným surovým zemiakom.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa