Pirohy starej mamy45

Pirohy starej mamy

Suroviny

  • 1/2 l acidofilného mlieka
  • hladká múka podľa poteby
  • štipka soli
  • ľubovoľná náplň

Náročnosť receptu

stredne náročný

59%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do acidofilného mlieka pridáme soľ a múku. Pridávame toľko múky, aby sa cesto dalo rozvaľkať. Potom vykrajujeme pirohy a plníme ich plnkou podľa vlastnej chuti (lekvár, tvaroh, zemiaky a iné ).

Aby mali pirohy pekný tvar a držali plnku, okraje pritláčame vidličkou. Pirohy varíme vo vode, kým nevyplávajú na vrch.

Po uvarení ich scedíme na sitko, zľahka prelejeme vodou, aby sa ešte očistili od múky a potom ich môžeme iba omastiť rozpusteným maslom a cukrom alebo spraženým maslom so strúhankou.

Autor: Viera Vašková

Máte aj vy zaujímavý recept? Pošlite nám ho a my ho radi uverejníme... KLIKNITE SEM!

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Cestoviny po uvarení prepláchneme studenou vodou, nebudú klzké.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa