Pirohy starej mamy45

Pirohy starej mamy

Suroviny

  • 1/2 l acidofilného mlieka
  • hladká múka podľa poteby
  • štipka soli
  • ľubovoľná náplň

Náročnosť receptu

stredne náročný

59%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do acidofilného mlieka pridáme soľ a múku. Pridávame toľko múky, aby sa cesto dalo rozvaľkať. Potom vykrajujeme pirohy a plníme ich plnkou podľa vlastnej chuti (lekvár, tvaroh, zemiaky a iné ).

Aby mali pirohy pekný tvar a držali plnku, okraje pritláčame vidličkou. Pirohy varíme vo vode, kým nevyplávajú na vrch.

Po uvarení ich scedíme na sitko, zľahka prelejeme vodou, aby sa ešte očistili od múky a potom ich môžeme iba omastiť rozpusteným maslom a cukrom alebo spraženým maslom so strúhankou.

Autor: Viera Vašková

Máte aj vy zaujímavý recept? Pošlite nám ho a my ho radi uverejníme... KLIKNITE SEM!

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Živé ryby udržujeme jeden až dva dni vo vani v čistej vode, ktorú často miešame, aby sa lepšie okysličovala. Ryby nekŕmime.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
  • Na 100 gramov cestovín dáme do hrnca asi jeden liter vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa