Pikantné minútky45

Pikantné minútky

Suroviny

  • 500 g bračovného mäsa
  • 2 dcl oleja
  • 4 celé vajcia
  • soľ
  • 1 L vegety
  • pol.lyžica kečupu
  • wolčestrovej omáčky
  • horčice a mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

66%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Bravčové mäso nakrájame na rezne. Uvedené ingrediencie zmiešame, vložíme tam mäso a dáme na noc do chladničky. Podávame s hranolkami a tatárskou omáčkou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Pečeň solíme na konci varenia, inak nám stvrdne.
  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa