Pestrý šalát45

Pestrý šalát

Suroviny

  • celozrnné cestoviny
  • eidam
  • hydinová šunka
  • paradajky
  • papriky
  • šalátová uhorka
  • kukurica
  • biely jogurt
  • alebo jogurtová tatárka
  • soľ
  • bazalka
  • korenie podľa chuti

Náročnosť receptu

jednoduchý

68%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvaríme. Eidam, šunku, paradajky, papriku, a uhorku nakrájame na malé kocky rovnakej veľkosti a pridáme ich spolu s kukuricou k cestovinám. Zalejeme to jogurtom alebo jogurtovou omáčkou, ochutíme soľou, bazalkou a koreninami podľa chuti.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa