Pestrý šalát45

Pestrý šalát

Suroviny

  • celozrnné cestoviny
  • eidam
  • hydinová šunka
  • paradajky
  • papriky
  • šalátová uhorka
  • kukurica
  • biely jogurt
  • alebo jogurtová tatárka
  • soľ
  • bazalka
  • korenie podľa chuti

Náročnosť receptu

jednoduchý

68%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvaríme. Eidam, šunku, paradajky, papriku, a uhorku nakrájame na malé kocky rovnakej veľkosti a pridáme ich spolu s kukuricou k cestovinám. Zalejeme to jogurtom alebo jogurtovou omáčkou, ochutíme soľou, bazalkou a koreninami podľa chuti.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa