Pekingské mäso45

Pekingské mäso

Suroviny

  • 400g kuracích pŕs
  • 40g kari korenia
  • 400g póru
  • 200g šampiónov
  • 120g mandlí
  • 120g kukurice
  • soľ (vegeta)
  • korenie
  • sójová omáčka klasic
  • magi omáčka

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a orestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme kari korenie a soľ (vegetu). Pór nakrájame na kolieska, šampióny na plátky, mandle nasekáme. Spolu s kukuricou nachystanú zeleninu a mandle pridáme k mäsu a dobre spolu orestujeme tak, aby sa zelenina prehriala. Nakoniec dochutíme sójovou omáčkou a magi omáčkou. Podávame s dusenou ryžou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa