Pečený diviak45

Pečený diviak

Suroviny

  • 1,2 kg diviny
  • 6 strúčikov cesnaku
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

58%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesnak prelisujeme a zmiešame so soľou. Touto zmesou potrieme mäso a odložíme na dve hodiny do chladničky. Neskôr namarínované mäso vložíme do vyhriatej rúry, podlejeme vodou a upečieme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa