Paradajkovo-vajíčková polievka30

Paradajkovo-vajíčková polievka

Suroviny

  • vajcia
  • zrelé paradajky
  • slepačí vývar alebo 1 kocka slepačieho bujónu
  • mladá cibuľka
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Paradajky zalejeme vriacou vodou, po chvíli ošúpeme a nakrájame na kúsky. V hrnci restujeme na oleji tak, aby sa z nich vytvorila hustá paradajková šťava. Pridáme slepačí vývar, zalejeme teplou vodou, osolíme, okoreníme a necháme variť. Do vriacej polievky pridáme rozštrúdľované vajíčka. Pred podávaním dochutíme a ozdobíme vňaťou z mladej cibuľky.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurt.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa