Paradajkové cestoviny s artičokami45

Paradajkové cestoviny s artičokami

Suroviny

  • 300 g cestovín
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • 1 cibuľa
  • 1 menšia cuketa
  • 1 čili paprička
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušené oregano
  • 100 g artičokových srdiečok z konzervy
  • celé korenie
  • trocha zeleninového vývaru
  • 1 lyžica strúhaného parmezánu
  • šalát

Náročnosť receptu

jednoduchý

93%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvarené v osolenej vode scedíme a odložíme na teplé miesto. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s čili papričkou zbavenou zrniečok. Pridáme lúpané paradajky z konzervy, celé korenie, ochutíme mletým čiernym korením, sušeným oreganom, premiešame, podlejeme trochou vývaru a na miernom ohni dusíme pár minút. Prisypeme strúhaný parmezán, premiešame a vmiešame uvarené cestoviny. Väčšiu časť cukety pokrájame na malé kocky a spolu s plátkami cesnaku opečieme v menšej panvici na troche oleja. Potom ich primiešame k cestovinám spolu s artičokovými srdiečkami. Zvyšnú cuketu nakrájame na tenké pásiky a povaríme v osolenej
vode. Ochutené cestoviny dáme na tanier, ozdobíme šalátom a uvarenými pásikmi cukety.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení cestovín vodu solíme až keď začne vrieť, rýchlejšie začne vrieť.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa