Paradajkové cestoviny s artičokami45

Paradajkové cestoviny s artičokami

Suroviny

  • 300 g cestovín
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • 1 cibuľa
  • 1 menšia cuketa
  • 1 čili paprička
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušené oregano
  • 100 g artičokových srdiečok z konzervy
  • celé korenie
  • trocha zeleninového vývaru
  • 1 lyžica strúhaného parmezánu
  • šalát

Náročnosť receptu

jednoduchý

93%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cestoviny uvarené v osolenej vode scedíme a odložíme na teplé miesto. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s čili papričkou zbavenou zrniečok. Pridáme lúpané paradajky z konzervy, celé korenie, ochutíme mletým čiernym korením, sušeným oreganom, premiešame, podlejeme trochou vývaru a na miernom ohni dusíme pár minút. Prisypeme strúhaný parmezán, premiešame a vmiešame uvarené cestoviny. Väčšiu časť cukety pokrájame na malé kocky a spolu s plátkami cesnaku opečieme v menšej panvici na troche oleja. Potom ich primiešame k cestovinám spolu s artičokovými srdiečkami. Zvyšnú cuketu nakrájame na tenké pásiky a povaríme v osolenej
vode. Ochutené cestoviny dáme na tanier, ozdobíme šalátom a uvarenými pásikmi cukety.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa