Paprikový šalát s enciánom30

Paprikový šalát s enciánom

Suroviny

  • 400 g zelenej papriky
  • 1 hlávka ľadového šalátu
  • 12 červených reďkoviek,  1 encián so zeleným korením
  • 20 g slnečnicových jadierok
  • šťava z 1 citróna
  • soľ
  • kôpor.

Náročnosť receptu

jednoduchý

61%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Encián nakrájame na kocky, papriku umyjeme a pokrájame na kolieska. Umyté reďkovky pokrájame na plátky. Ľadový šalát dôkladne umyjeme, väčšie listy rozkrojíme a poukladáme na sklenenú misu. Medzi listy šalátu dáme reďkovku, syr a kolieska papriky, ktoré zalejeme nálevom z oleja a citrónovej šťavy. Posypeme semiačkami a ozdobíme kôprom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa