Pangasius so syrovou kôrkou30

Pangasius so syrovou kôrkou

Suroviny

  • 4 ks pangasius /filety/
  • 200 g eidam
  • 2 ks vajce
  • 8 hlavičiek šampiňónov
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

73%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pangasiusa umyjeme, osušíme a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Okoreníme a osolíme. Nastrúhame si syr, zmiešame ho so žĺtkami a snehom z bielkov, pridáme pokrájané šampiňóny. Zmes navrstvíme na rybu a v horúcej rúre zapečieme. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa