Pangasius so syrovou kôrkou30

Pangasius so syrovou kôrkou

Suroviny

  • 4 ks pangasius /filety/
  • 200 g eidam
  • 2 ks vajce
  • 8 hlavičiek šampiňónov
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

73%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pangasiusa umyjeme, osušíme a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Okoreníme a osolíme. Nastrúhame si syr, zmiešame ho so žĺtkami a snehom z bielkov, pridáme pokrájané šampiňóny. Zmes navrstvíme na rybu a v horúcej rúre zapečieme. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa