Ostružinový džem45

Ostružinový džem

Suroviny

  • 1,5 kg černíc
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 500 g kryštálového cukru
  • 1 balenie želírovacieho prípravku

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z černíc odoberte 1 300 g a opláchnite ich na sitku. Šťavu z černíc získajte odšťavovačom alebo ovocie rozvarte a prepasírujte. Šťavu začnite zohrievať, pridajte zmes 2 lyžíc cukru a želírovacieho prípravku a dobre premiešajte. Vmiešajte zvyšný cukor a kyselinu citrónovú. Varte 5 minút. Pred dovarením pridajte zvyšné černice. Pripravené poháre naplňte džemom, uzatvorte a na 5 minút obráťte hore dnom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Pri pečení koláčov môžete mleté orechy nahradiť strúhankou osmaženou na masle.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa