Opité bábovky45

Opité bábovky

Suroviny

  • 150 g polohrubej múky
  • 125 g Solamylu
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 lyžice tmavého kakaa
  • 250 g práškového cukru
  • 200 ml oleja
  • nastrúhaná kôra z pol pomaranča
  • 250 ml vaječného likéru
  • 5 vajec
  • čokoládová poleva
  • ozdobné vajíčka

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Celé vajcia vyšľahajte s práškovým cukrom. Po lyžiciach pridajte polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom, so Solamylom a s preosiatym kakaom. Prilejte olej, vaječný likér a spolu zamiešajte. Cestom naplňte menšie vymastené, múkou vysypané bábovkové formičky a upečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Vychladnuté bábovky vyklopte, polejte rozpustenou čokoládovou polevou a ozdobte vajíčkami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Na spevnenie konzistencie cesta môžeme namiesto vajíčka použiť najemno zomleté ovsené vločky
  • Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie ak ho zalejete horúcim mliekom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa