Opité bábovky45

Opité bábovky

Suroviny

  • 150 g polohrubej múky
  • 125 g Solamylu
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 lyžice tmavého kakaa
  • 250 g práškového cukru
  • 200 ml oleja
  • nastrúhaná kôra z pol pomaranča
  • 250 ml vaječného likéru
  • 5 vajec
  • čokoládová poleva
  • ozdobné vajíčka

Náročnosť receptu

jednoduchý

98%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Celé vajcia vyšľahajte s práškovým cukrom. Po lyžiciach pridajte polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom, so Solamylom a s preosiatym kakaom. Prilejte olej, vaječný likér a spolu zamiešajte. Cestom naplňte menšie vymastené, múkou vysypané bábovkové formičky a upečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Vychladnuté bábovky vyklopte, polejte rozpustenou čokoládovou polevou a ozdobte vajíčkami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jahody vyvolávajú niekedy, hlavne u detí, žihľavku. Preto jahody deťom pocukríme alebo podávame so šľahačkou či mliekom.
  • Aby lístkové cesto dobre lístkovalo, vkladáme ho vždy do horúcej rúry a boky pečiva pred pečením nepotierame vajíčkom.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Ak pri pečení nevyužijeme všetky žĺtka, v nádobke ich zalejeme olejom a dáme zamraziť.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa