Mrkvová polievka45

Mrkvová polievka

Suroviny

  • 450 g mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 25 g slaniny
  • 75 g masla
  • 600 ml kuracieho vývaru
  • soľ
  • korenie
  • štipka cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Pokrájanú cibuľu do zlatista opražíme v hrnci s roztopeným maslom. Pridáme pokrájanú slaninu, soľ, korenie, štipku cukru a postrúhanú mrkvu. Zalejeme kuracím vývarom a varíme 10 minút. Po vychladnutí polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Polievku môžeme podávať s opraženým chlebom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurt.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa