Mramorové čokoládové kocky45

Mramorové čokoládové kocky

Suroviny

  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g masla
  • 3 vajcia
  • 1 1/2 dl krupicového cukru
  • 1/2 lyžice vanilinového cukru
  • 2 dl hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Poleva:
  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g bielej čokolády

Náročnosť receptu

jednoduchý

83%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rúru predhrejeme na 200 °C. Čololádu polámeme na kúsky, vložíme do kastrólika, pridáme maslo (alebo margarín) a na miernom ohni zohrejeme. Do vychladenej zmesi vmiešame vajcia, cukor, vanilínový cukor a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Všetko vymiešame na hladné cesto. vylejeme cesto do pekáča vystlanom papierom na pečenie a pečieme asi 20 minút. Na polevu si posekáme horkú a bielu čokoládu a posypeme na korpus. Autor: Magda Jendzelovská
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Čokoláda, ktorú pri rozpúšťaní veľmi zohrejeme, sa môže zraziť. Ak sa to stane, zamiešame do nej rastlinný tuk alebo olej, vždy po lyžičke, kým čokoláda nebude hladká
  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa