Morčacie prsia na indický spôsob45

Morčacie prsia na indický spôsob

Suroviny

  • 800 g morčacích pŕs
  • 100 g cibule
  • 0,75 dl oleja
  • 1 lyžička korenia karí
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 4 dl kyslej smotany
  • 400 g jabĺk
  • 1 lyžičku soli
  • 1 citrón

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistené, vykostené, kože zbavené, umyté a osušené morčacie prsia sa cez vlákno nakrájajú na menšie tenké plátky. Najemno nakrájanú cibuľu mierne opražíme na oleji, pridáme nakrájané mäso a spolu opražíme. K mäsu pridáme korenie karí, maslo, dobre zamiešame, zaprášime múkou a krátko opražíme, zalejeme smotanou, dobre rozmiešame a podusíme. K podusenému mäsu pridáme na tenšie plátky nakrájané, olúpané jablká, pokrm mierne osolíme, podusíme, ochutíme citrónovou šťavou a hneď sa podávame.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa