Miešaný šalát s vajcom45

Miešaný šalát s vajcom

Suroviny

  • 300 g zemiakov
  • 50 g sterilizovaných uhoriek, 4 vajcia
  • 100 g miešanej sterilizovanej zeleniny
  • 50 g cibule
  • 50 g majonézy
  • 50 g smotany
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • ocot
  • cukor

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Uvarené zemiaky pokrájame na malé štvorčeky, pridáme sterilizovanú zeleninu, uhorky pokrájané nadrobno, vajcia uvarené natvrdo a očistenú posekanú cibuľu, všetko zalejeme ochutenou smotanovou majonézou a zľahka premiešame.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa