Mexický fajitas45

Mexický fajitas

Suroviny

  • 250 g kuracích pŕs
  • stredná cibuľa
  • dve papriky
  • cesnak
  • sójová omáčka

Náročnosť receptu

jednoduchý

69%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäsko nakrájame na zhruba 5 cm medailóniky, zhruba rovnako hrubé, aby sa nám rovnomerne prepiekli. Do zatváracej misky rozpučíme cesnak, naukladáme mäso a zalejeme sójovou omáčkou. Zatvoríme a necháme odstáť, najlepšie aspoň 12 hodín. Cibuľu aj papriku nakrájame na polmesiačiky, osmažíme na panvici, a keď sú prepečené, tak ich dáme bokom na tanierik. Medzitým na panvici osmažíme mäso, keď je hotové, pridáme tam aj cibuľu a papriku, aby bolo všetko teplé. Podávame s pikantnou omáčkou alebo nejakým dipom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa