Medovníčky s citrónovou polevou45

Medovníčky s citrónovou polevou

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 lyžičky medovníkového korenia
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 vajce
  • 200 g vychladeného masla
  • 125 g práškového cukru
  • 2 – 3 lyžice citrónovej šťavy

Náročnosť receptu

stredne náročný

61%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na dosku preosejeme múku, pridáme cukor, medovníkové korenie, kypriaci prášok, kakao, vajce aj maslo a ručne vymiesime hladké cesto. Vyformujeme do gule a zabalené do potravinovej fólie necháme asi 2 hodiny postáť v chlade. Pomúčime dosku, cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a s pomúčenou formou vykrojíme medovníčky. Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech pokryjeme papierom na pečenie a medovníčky pečieme asi 15 minút, kým nie sú chrumkavé. Poukladáme na mriežku a necháme vychladnúť. Na prípravu polevy vymiešame práškový cukor s citrónovou šťavou, zmesou naplníme cukrárske vrecko a vychladené medovníčky ozdobíme.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa