Medové rezy s piškótami45

Medové rezy s piškótami

Suroviny

  • 280 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 80 g kryštálového cukru
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 80 g Hery
  • 3 lyžice mlieka
  • plnka: 1 liter mlieka
  • 12 lyžíc hrubej múky
  • 2 lyžice Maizeny
  • 150 g práškového cukru
  • 170 g Hery
  • 2 balíčky detských piškót
  • mlieko
  • rum
  • čokoládová poleva

Náročnosť receptu

stredne náročný

58%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V mlieku rozmiešame vajce, pridáme ostatné prísady okrem múky a uvaríme. Keď vychladne, vmiešame múku a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 2 časti, vyvaľkáme a upečieme 2 pláty.

Z mlieka, múky a maizeny uvaríme hustú kašu. Keď vychladne, primiešame cukor a Heru.

Na jeden plát cesta natrieme časť plnky a na ňu poukladáme piškóty namočené v mlieku s rumom. Na piškóty znovu natrieme plnku a poukladáme piškóty, znovu plnku a položíme druhý plát cesta. Povrch polejeme čokoládovou polevou.

Autor: Daniela

Máte aj vy zaujímavý recept? Pošlite nám ho a my ho radi uverejníme... KLIKNITE SEM!

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Oriešky ľahšie rozdrvíte, ak ich dáte do mikroténového vrecka a rozklepete tĺčikom na mäso.
  • Pri rozpúšťaní želatínu nikdy nenahrievame nad 60 stupňov. Stratí želírovaciu schopnosť.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa