Medardové rezne45

Medardové rezne

Suroviny

  • 400 g kuracie (morčacie) prsia
  • 2 žĺtky
  • 2 PL medu
  • olivový (slnečnicový) olej
  • šťava z jedného citrónu
  • soľ
  • 1 dl šľahačky
  • grilovacie korenie
  • cibuľa
  • šampiňóny
  • nastrúhaný syr
  • anglická slanina - plátky

Náročnosť receptu

stredne náročný

61%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia nakrájame na rezne, mierne naklepeme, okoreníme čiernym korením, grilovacím korením (s mierou) a uložíme na suchý plech a pripravíme si zálievku. Žĺtky vymiešame s medom a postupne pomaly pridávame olej, urobíme majonézu, ktorú ochutíme soľou, citrónovou šťavou, najemno nakrájanou cibuľou, zriedime ju šľahačkou. Touto majonézou zalejeme kuracie prsia. Na túto zmes naukladáme na plátky nakrájané šampiňóny a plátky slaniny. Posypeme strúhaným syrom a pečieme do mäkka. Podávame s ryžou alebo zeleninovým šalátom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa