Mäsové špagety45

Mäsové špagety

Suroviny

  • 2 nožičky klobásy (najlepšie suchej a rôzne druhy)
  • 20 dkg suchej salámy
  • 3 väčšie cibule
  • 6-7 strúčikov cesnaku
  • 6 paradajok
  • olej
  • kečup
  • špagety
  • korenie
  • soľ
  • tvrdý syr (najlepšie gouda)

Náročnosť receptu

jednoduchý

66%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Klobásky, salámu a cibule pokrájame na minikocky. Paradajky sparíme vriacou vodou, ošúpeme a tiež pokrájame na minikocôčky. Pripravíme si dve panvice, dáme do nich trocha oleja, orestujeme na nich cibulku (do každej panvice dáme pol toho množstva, čo sme si predtým nakrájali). Potom do jednej dáme klobásku a salámu a do druhej pokrájané paradajky. Keď máme opraženú klobásku a salámku a mäkké paradajky (stane sa z nich kašovitá hmota - po 10-15 min. dusenia), všetko spojíme a ochutíme roztlačeným cesnakom, soľou, vegetou a na záver pridáme tak 5-6 lyžíc kečupu. Túto zmes potom dávame na uvarené špagety a dochutíme strúhaným syrom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Cestoviny po uvarení prepláchneme studenou vodou, nebudú klzké.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa