Mäsové špagety45

Mäsové špagety

Suroviny

  • 2 nožičky klobásy (najlepšie suchej a rôzne druhy)
  • 20 dkg suchej salámy
  • 3 väčšie cibule
  • 6-7 strúčikov cesnaku
  • 6 paradajok
  • olej
  • kečup
  • špagety
  • korenie
  • soľ
  • tvrdý syr (najlepšie gouda)

Náročnosť receptu

jednoduchý

66%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Klobásky, salámu a cibule pokrájame na minikocky. Paradajky sparíme vriacou vodou, ošúpeme a tiež pokrájame na minikocôčky. Pripravíme si dve panvice, dáme do nich trocha oleja, orestujeme na nich cibulku (do každej panvice dáme pol toho množstva, čo sme si predtým nakrájali). Potom do jednej dáme klobásku a salámu a do druhej pokrájané paradajky. Keď máme opraženú klobásku a salámku a mäkké paradajky (stane sa z nich kašovitá hmota - po 10-15 min. dusenia), všetko spojíme a ochutíme roztlačeným cesnakom, soľou, vegetou a na záver pridáme tak 5-6 lyžíc kečupu. Túto zmes potom dávame na uvarené špagety a dochutíme strúhaným syrom.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Pri výrobe domácich cestovín cesto nikdy nesolíme, lebo by nevyschli, solíme až vodu pri varení.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa