Mäsové kapsičky45

Mäsové kapsičky

Suroviny

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 1 cibuľka
  • olej
  • jablko
  • 20 dkg šunky (môže byť aspik)
  • eidam syr
  • konzerva sušeného hrášku
  • smotanka. Príloha: slanina
  • bobkové listy 3 ks
  • ryža sušená
  • zemiaky v šupke
  • chili papričky 5 ks
  • 10 ks feferónov

Náročnosť receptu

stredne náročný

61%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na tenko nakrájanú cibuľku opražíme na oleji aj s 1 celým jablkom. Kuracie prsia poklepkáme na tenko a dáme na ne za hrsť sušeného hrášku, na ktorý položíme 1 plátok syra a 2 ks šunky. Dusíme 20 min., potom pridáme smotanku Rajo, necháme ešte 10 min. povariť a je to hotové.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa