Mäsové kapsičky45

Mäsové kapsičky

Suroviny

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 1 cibuľka
  • olej
  • jablko
  • 20 dkg šunky (môže byť aspik)
  • eidam syr
  • konzerva sušeného hrášku
  • smotanka. Príloha: slanina
  • bobkové listy 3 ks
  • ryža sušená
  • zemiaky v šupke
  • chili papričky 5 ks
  • 10 ks feferónov

Náročnosť receptu

stredne náročný

61%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na tenko nakrájanú cibuľku opražíme na oleji aj s 1 celým jablkom. Kuracie prsia poklepkáme na tenko a dáme na ne za hrsť sušeného hrášku, na ktorý položíme 1 plátok syra a 2 ks šunky. Dusíme 20 min., potom pridáme smotanku Rajo, necháme ešte 10 min. povariť a je to hotové.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa