Mäso na zemiakoch45

Mäso na zemiakoch

Suroviny

  • 1 kg bravčového mäsa
  • 2 kg zemiakov
  • 30 dkg tvrdého syru
  • 2 sladké smotany
  • soľ
  • korenie
  • olej na vysmážani

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky a poukladáme na plech, osolíme. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme,okoreníme. Na panvici ich osmažíme, nie dlho len aby chytili trošku farbu a ukladáme na zemiaky. Nastrúhame si syr, pridáme smotanu a osolíme podľa chuti. Takto pripravenú zmes vylejeme na plech. Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre, až pokým zemiaky aj mäso nie sú mäkké.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa