Makaróny s čiernymi olivami a mätou30

Makaróny s čiernymi olivami a mätou

Suroviny

  • 400 g makarónov
  • olivový olej
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g choriza
  • za hrsť čiernych španielskych olív
  • čerstvý tymian
  • lístky bazalky
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

90%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do vriacej osolenej vody dajte variť makaróny podľa návodu. Kým sa varia, na panvici zohrejte olej, pridajte cesnak pokrájaný na plátky a veľmi krátko opečte, aby nezhorkol. Pridajte chorizo natrhané na malé kúsky a duste 5-6 minút. Hotové makaróny sceďte, preložte do hlbokej misy, vmiešajte opečený cesnak s chorizom, posypte tymianom a mätou. Každú porciu cestovín posypte nakrájanými olivami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Pri výrobe domácich cestovín cesto nikdy nesolíme, lebo by nevyschli, solíme až vodu pri varení.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa