Mafiny so slaninou30

Mafiny so slaninou

Suroviny

  • 50 g masla
  • 200 g tvrdého syra
  • 3 vajcia
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 lyžička sódy
  • 200 ml acidofilného mlieka
  • 100 g prerastenej slaniny

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Múku preosejte so sódou a so soľou. Syr najemno nastrúhajte a slaninu nakrájajte na kocky. Z troch bielkov vyšľahajte sneh a zmäknuté maslo vyšľahajte so soľou a žĺtkami. Do zmesi za stáleho miešania pridávajte múku, acidofilné mlieko, syr a nakrájanú slaninu. Nakoniec vmiešajte sneh a cestom naplňte papierové košíčky vložené do jamiek v plechu. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 25 minút. Podávajte s čerstvou zeleninou, ovocím, orieškami, jednoducho s tým, na čo máte chuť.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tvrdé mäso rýchlejšie zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa