Losos so zemiakovou kôrkou30

Losos so zemiakovou kôrkou

Suroviny

  • 300 g lososa
  • soľ
  • biele mleté korenie
  • 1 citrón
  • 1 dcl olivového oleja
  • 3 zemiaky
  • 50 g strúhanky
  • 10 g čerstvej pažítky
  • 10 g čerstvého tymianu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 30 g tvrdého syra
  • 20 g masla

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Lososa ochutíme soľou, korením a zľahka potrieme citrónovou šťavou a olejom, zemiaky na hrubo nastrúhame, pridáme strúhanku, nastrúhaný syr, maslo, bylinky, cesnak a vymiešame hmotu, ktorou rovnomerne potrieme povrch lososa. Dáme piecť približne 10–12 min na 180 C. Podávame so šalátmi alebo rôzne upravenou zeleninou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Ak sa chcete zbaviť rybieho zápachu pridajte k rybe pre pečením polovicu jabĺčka. Pach pohltí a dodá jemnú chuť.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Rezne z mäsa  pred úpravou naklepeme, aby sa uvoľnili svalové vlákna, čím mäso skôr zmäkne. Mäso nakrájané na rezne na okrajoch nakrojíme, aby sa pri tepelnom spracovaní nekrútilo.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa