Losos so zemiakovou kôrkou30

Losos so zemiakovou kôrkou

Suroviny

  • 300 g lososa
  • soľ
  • biele mleté korenie
  • 1 citrón
  • 1 dcl olivového oleja
  • 3 zemiaky
  • 50 g strúhanky
  • 10 g čerstvej pažítky
  • 10 g čerstvého tymianu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 30 g tvrdého syra
  • 20 g masla

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Lososa ochutíme soľou, korením a zľahka potrieme citrónovou šťavou a olejom, zemiaky na hrubo nastrúhame, pridáme strúhanku, nastrúhaný syr, maslo, bylinky, cesnak a vymiešame hmotu, ktorou rovnomerne potrieme povrch lososa. Dáme piecť približne 10–12 min na 180 C. Podávame so šalátmi alebo rôzne upravenou zeleninou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa