Labužnícke rezne30

Labužnícke rezne

Suroviny

  • 4 rezne (bravčové alebo teľacie)
  • 50 g cibule
  • horčica
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • kari korenie
  • štipľavá paprika
  • korenie diabolská zmes
  • mletý zázvor
  • vegeta
  • sardelová pasta
  • 1 syrokrém
  • soľ
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

63%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rezne naklepeme a osolíme. Potrieme ich horčicou a roztlačeným cesnakom. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a na nej po obidvoch stranách rezne rýchlo opečieme. Podľa vlastného uváženia ich dochutíme predpísanými koreninami. Na rezne vytlačíme niekoľko cm sardelovej pasty, podlejeme trochou vody a dusíme. Pridáme pokrájanú papriku a syrokrém. Rezne dusíme, kým celkom nezmäknú. Podávame s opekanými zemiakmi.


Autor: Magda Jendželovská, Sečovce
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Jaternice a krvavničky pri pečení nepopraskajú, keď ich pred pečením prepichneme na niekoľkých miestach alebo keď ich pred úpravou na chvíľu ponoríme do vriacej vody.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Mäso by malo byť pred varením odležané lebo inak sa nebude dať na mäkko upraviť.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa