Kyslá šošovicová polievka s párkom45

Kyslá šošovicová polievka s párkom

Suroviny

  • 1 šálka šošovice
  • 5 zemiakov
  • 1 bobkový list
  • mleté čierne korenie
  • 1 obyčajný párok
  • mletá červená paprika
  • olej
  • 500 ml smotany na varenie
  • 3 PL hladkej múky
  • vegeta
  • 2 PL octu

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Šošovicu preberieme, opláchneme pod tečúcou vodou, dáme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme do varu. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky a bobkový list. Pridáme na kocky pokrájaný párok a varíme. Na oleji krátko opražíme mletú červenú papriku a pridáme ju do polievky. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme vegetu. V smotane rozmixujeme hladkú múku. Vlejeme ju do polievky a varíme ešte 15 minút. Odstavíme a pridáme ocot.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa