Kyslá šošovicová polievka s párkom45

Kyslá šošovicová polievka s párkom

Suroviny

  • 1 šálka šošovice
  • 5 zemiakov
  • 1 bobkový list
  • mleté čierne korenie
  • 1 obyčajný párok
  • mletá červená paprika
  • olej
  • 500 ml smotany na varenie
  • 3 PL hladkej múky
  • vegeta
  • 2 PL octu

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Šošovicu preberieme, opláchneme pod tečúcou vodou, dáme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme do varu. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky a bobkový list. Pridáme na kocky pokrájaný párok a varíme. Na oleji krátko opražíme mletú červenú papriku a pridáme ju do polievky. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme vegetu. V smotane rozmixujeme hladkú múku. Vlejeme ju do polievky a varíme ešte 15 minút. Odstavíme a pridáme ocot.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Pri obaľovaní rezňov rozrieďte hladkú múku trochou mlieka. Mäso v cestíčku obaľte a potom s ním hneď do strúhanky. Nikto ani nepozná, že ste nemali vajce.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa