Kurča na pive plnené kapustou45

Kurča na pive plnené kapustou

Suroviny

  • 1 väčšie kurča
  • 75 dkg kyslej kapusty
  • rascu
  • 1 čierne pivo
  • korenie harmónia chuti
  • olej

Náročnosť receptu

stredne náročný

64%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté, osušené kura posypeme zvnútra hamóniou chutí a natlačíme kapustu. Pekáč vymastíme olejom (ale nemusíme), položíme kura, podlejeme čiernym pivom a pečieme 1 až 1 a 1/2 hodiny. Po upečení vyberieme kapustu z kurčaťa, premiešame s výpekom, kurča naporciujeme a podávame s knedľou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa