Kurča na pive plnené kapustou45

Kurča na pive plnené kapustou

Suroviny

  • 1 väčšie kurča
  • 75 dkg kyslej kapusty
  • rascu
  • 1 čierne pivo
  • korenie harmónia chuti
  • olej

Náročnosť receptu

stredne náročný

64%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté, osušené kura posypeme zvnútra hamóniou chutí a natlačíme kapustu. Pekáč vymastíme olejom (ale nemusíme), položíme kura, podlejeme čiernym pivom a pečieme 1 až 1 a 1/2 hodiny. Po upečení vyberieme kapustu z kurčaťa, premiešame s výpekom, kurča naporciujeme a podávame s knedľou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa