Kurča na indický spôsob (Tandoori)45

Kurča na indický spôsob (Tandoori)

Suroviny

  • 1 kurča rozdelené na 8 kúskov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • šťava z limetky
  • 3 dl bieleho jogurtu
  • zázvor
  • 1 ČL kurkumy
  • mletý šafran
  • kajanské korenie
  • soľ a mleté čierne korenie.

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesnak a zázvor nastrúhame a zmiešame s citrónovou šťavou, koreninami a jogurtom. Kurča odkožíme, narežeme, posolíme a štyri hodiny marinujeme v pripravenej jogurtovej marináde. Potom kurča vyberieme a grilujeme 45 minút, počas ktorých ho obraciame a polievame marinádou. Tesne pred podávaním mäso pokvapkáme liemtkovou šťavou a obložíme zeleninou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa