Kurča na indický spôsob (Tandoori)45

Kurča na indický spôsob (Tandoori)

Suroviny

  • 1 kurča rozdelené na 8 kúskov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • šťava z limetky
  • 3 dl bieleho jogurtu
  • zázvor
  • 1 ČL kurkumy
  • mletý šafran
  • kajanské korenie
  • soľ a mleté čierne korenie.

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesnak a zázvor nastrúhame a zmiešame s citrónovou šťavou, koreninami a jogurtom. Kurča odkožíme, narežeme, posolíme a štyri hodiny marinujeme v pripravenej jogurtovej marináde. Potom kurča vyberieme a grilujeme 45 minút, počas ktorých ho obraciame a polievame marinádou. Tesne pred podávaním mäso pokvapkáme liemtkovou šťavou a obložíme zeleninou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa