Kuracie stehná v sezame45

Kuracie stehná v sezame

Suroviny

  • 4 kuracie stehná
  • hladká múka na obaľovanie
  • 1 vajce
  • sezam zmiešaný so strúhankou na obaľovanie
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

81%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie stehná umyte, osušte a osoľte. Obaľte ich v hladkej múke, v rozšľahanom vajci a v strúhanke zmiešanej so sezamom. Vložte do dostatočného množstva rozpáleného oleja a na miernom ohni opekajte zo všetkých strán aspoň 15 minút, aby sa mäso dobre prepieklo až po kosť. Podávajte s celozrnným chlebom a čerstvou zeleninou
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa