Kuracie sézamové nugetky45

Kuracie sézamové nugetky

Suroviny

  • kuracie prsia alebo iné jemné mäso
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • strúhanku
  • sézam
  • hladká múka
  • vajcia
  • trocha minerálky
  • olej na vyprážanie
  • 1-2 strúčiky cesnaku

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Prsia narežeme na hrubšie rezance, kocky či iné formy. Dáme do misy s trochou olivového oleja, soľou, korením a pretlačením cesnakom a premiešame. Necháme odležať 30 minút. Strúhanku zmiešame so sézamom, vajíčka vyšľaháme s minerálkou. Namarinované prsia obalíme v múke, vajci a v sézamovej strúhanke. Dáme do rozpáleného oleja alebo masti a vyprážame do zlatista.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa