Kuracie sézamové nugetky45

Kuracie sézamové nugetky

Suroviny

  • kuracie prsia alebo iné jemné mäso
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • strúhanku
  • sézam
  • hladká múka
  • vajcia
  • trocha minerálky
  • olej na vyprážanie
  • 1-2 strúčiky cesnaku

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Prsia narežeme na hrubšie rezance, kocky či iné formy. Dáme do misy s trochou olivového oleja, soľou, korením a pretlačením cesnakom a premiešame. Necháme odležať 30 minút. Strúhanku zmiešame so sézamom, vajíčka vyšľaháme s minerálkou. Namarinované prsia obalíme v múke, vajci a v sézamovej strúhanke. Dáme do rozpáleného oleja alebo masti a vyprážame do zlatista.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa