Kuracie prsia so sezamom a s mrkvou30

Kuracie prsia so sezamom a s mrkvou

Suroviny

  • 2 väčšie kusy kuracích pŕs
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 10 menších rovných mrkiev
  • 1 lyžička cukru
  • petržlenová vňať
  • MARINÁDA: pol lyžičky bieleho korenia
  • pol lyžičky cukru
  • pol lyžičky sezamového oleja
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • GLAZÚRA: 3 lyžice medu
  • 2 lyžice horčice
  • 1 a pol lyžice vínneho octu
  • 1 zarovnaná lyžička čili vločiek

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Najprv pripravte marinádu. V miske vymiešajte biele korenie, cukor, sezamový olej a víno. Mäso umyte, osušte a vložte na niekoľko hodín do marinády (najlepšie cez noc) a nechajte odležať v chlade. Mäso z marinády vyberte, osoľte, ochuťte čerstvo pomletým čiernym korením a vložte do pekáča s trochou rozpáleného oleja.

Prudko opečte zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo a opieklo dočervena. Podlejte vývarom a duste zakryté asi 20 minút. Keď je mäso domäkka upečené, vyberte ho na tanier a polejte horúcou glazúrou z medu, horčice, vínneho octu a z čili vločiek. Posypte sezamovými semienkami a nechajte stuhnúť.

Potom nakrájajte na plátky. K mäsu pripravte očistenú mrkvu pokrájanú na kolieska. Uduste ju v troche osladenej a osolenej vody do polomäkka. Posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa