Kuracie prsia s tekvicou45

Kuracie prsia s tekvicou

Suroviny

  • 300 g kuracích pŕs
  • 300 g ryže
  • 250 g oranžovej tekvice
  • 100 g plesňového syru
  • 50 g taveného syru
  • 2 dcl bieleho vína
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • olej
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

64%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na oleji orestujeme cesnak, pridáme nakrájanú tekvicu, zľahka opečieme, prilejeme víno a e dusíme asi 5 min. Keď je tekvica polomäkká pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia a ďalej varíme. Po 10 min. zmes premiestnime na vymastený plech, na vrch poukladáme nakrájané syry a dáme piecť na 15 min. pri teplote 180°C. Túto ľahkú a zdravú dobrotu servírujeme s ryžou, dozdobenou čerstvými bylinkami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa