Kuracie prsia Ole30

Kuracie prsia Ole

Suroviny

  • kuracie prsia
  • hladká múka
  • soľ
  • 2-3 lyžice oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • červená paprika
  • 1 cibuľa
  • 4 paradajky

Náročnosť receptu

stredne náročný

60%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Prsia zľahka naklepeme, osolíme, pomúčime a opečieme na oleji z oboch strán. Pridáme roztlačený cesnak, nakrájanú cibuľu, červenú papriku, podlejeme a dusíme do mäkka. Hotové porcie dáme na taniere a obložíme grilovanými paradajkami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa