Kuracie prsia Ole30

Kuracie prsia Ole

Suroviny

  • kuracie prsia
  • hladká múka
  • soľ
  • 2-3 lyžice oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • červená paprika
  • 1 cibuľa
  • 4 paradajky

Náročnosť receptu

stredne náročný

60%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Prsia zľahka naklepeme, osolíme, pomúčime a opečieme na oleji z oboch strán. Pridáme roztlačený cesnak, nakrájanú cibuľu, červenú papriku, podlejeme a dusíme do mäkka. Hotové porcie dáme na taniere a obložíme grilovanými paradajkami.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa