Kuracia pečeň30

Kuracia pečeň

Suroviny

  • 20 dkg kuracej pečene
  • 20 dkg húb z konzervy
  • 1 cibuľa
  • 3 PL oleja
  • soľ
  • korenie
  • červená paprika

Náročnosť receptu

stredne náročný

66%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na oleji opražte nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte papriku, na väčšie kúsky pokrájanú kuraciu pečeň, na tenko nakrájané huby. Okoreňte, ak treba podlejte trochou vody a krátko pečte s malým množstvom šťavy. Podávajte s varenou ryžou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa