Kuracia pečeň30

Kuracia pečeň

Suroviny

  • 20 dkg kuracej pečene
  • 20 dkg húb z konzervy
  • 1 cibuľa
  • 3 PL oleja
  • soľ
  • korenie
  • červená paprika

Náročnosť receptu

stredne náročný

66%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na oleji opražte nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte papriku, na väčšie kúsky pokrájanú kuraciu pečeň, na tenko nakrájané huby. Okoreňte, ak treba podlejte trochou vody a krátko pečte s malým množstvom šťavy. Podávajte s varenou ryžou.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Hydina bude biela a šťavnatá, ak ju pred pečením potrieme rozrezaným citrónom.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa