Kurací šalát s krutónmi15

Kurací šalát s krutónmi

Suroviny

  • 1 pečené kuracie stehno
  • rímsky šalát
  • pol hlavičky fenikla
  • zelerová vňať
  • 2 konce z bagety
  • olej
  • pol kyslej smotany
  • 1 uvarené vajce
  • pol lyžičky horčice
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 strúčik cesnaku

Náročnosť receptu

jednoduchý

93%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Stehno vykostite a mäso nakrájajte na kúsky. Konce bagety nakrájajte na kocky a opečte v panvici na troche oleja spolu so strúčikom cesnaku (bageta natiahne jeho vôňu). Vajíčko olúpte, prekrojte a vyberte žĺtok. Ten roztlačte v miske vidličkou a so štipkou soli, korenia a s horčicou nahladko rozmiešajte. Vmiešajte smotanu (alebo jogurt) a nadrobno nasekaný bielok. Do šalátovej misy natrhajte umytý šalát, pridajte listy fenikla a vňať. Poukladajte mäso, posypte krutónmi a do prostriedku nalejte smotanový dresing.

 

Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Pečené kurča bude mať kožu krajšiu a chrumkavejšiu, ak mu na chrbát pripevníme špáradlom kúsok stuhnutého masla. Počas pečenia sa bude maslo pomaly topiť a kurča polievať.
  • Stará a tvrdá hydina (sliepka, hus) rýchlejšie zmäkne, keď mäso naklepeme. Najskôr ho trochu ovaríme a až potom pečieme.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa