Kurací perkelt beťár45

Kurací perkelt beťár

Suroviny

  • 1 kg kurča
  • 150 g cibule
  • 15 g mletej červenej papriky
  • 150 g húb
  • 1 strúčik cesnaku
  • paradajkový pretlak
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Nadrobno pokrájanú cibuľu upražte na masti, pridajte červenú papriku a s trochou vody krátko duste. Kurča umyte a pokrájajte na menšie kúsky, vložte do cibuľovej a paprikovej šťavy, potom celé duste asi 30 min. Asi po 20 min. vložte na plátky porezané huby, ochuťte cesnakom, soľou a paradajkovým pretlakom. Ako prílohu podávajte halušky.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Údené mäso varíme v dostatočnom množstve vody. Vodu dvakrát zlejeme a dáme novú. Tým zbavíme mäso zvyškov nálevu, moridla, takže potom nie je také slané a nepáchne udiarňou.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Mäsové rolády ľahšie naplníme vajcami, keď z vajec urobíme rýchle omeletu, ktorú položíme na mäso a stočíme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa