Kura po kanadsky45

Kura po kanadsky

Suroviny

  • kura
  • 2 poháre vody
  • 1/8 masla
  • 1 šálka nakrájanej cibule
  • 1/2 pohára kečupu
  • 1 lyžica octu
  • soľ
  • korenie
  • curry
  • chilli
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 1/2 citróna
  • 3 strúčiky cesnaku

Náročnosť receptu

stredne náročný

67%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rozporcované kura osolíme, pridáme pohár vody a 1/8 masla a dáme piecť. Do hrnca dáme necelú šálku nakrájanej cibule, 1/2 pohára kečupu, pohár vody, 1 lyžica octu, trochu soli, korenia, curry, chilli, 1/2 lyžičky cukru a všetko varíme pod pokrievkou asi 10 minút. Po zvarení pokvapkáme šťavou z 1/2 citróna a pridáme 3 strúčiky cesnaku. Touto zmesou zalejeme kura a dáme dopiecť. Ako prílohu podávame domáce halušky.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa