Krúpy s údeným45

Krúpy s údeným

Suroviny

  • 400 g údeného mäsa
  • 400 g krúp
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g čerstvých šampiňónov
  • olej
  • cibuľa
  • 1 vajce
  • 1 dcl mlieka
  • majorán
  • červené víno
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

61%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V osolenej vode uvaríme krúpy. Umyté údené mäso dáme variť na 10 min. do vody s červeným vínom. Na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny, podusíme, pridáme na kocky pokrájané údené mäso a uvarené krúpy. Zmiešané vysypeme na pekáč, navrch nakrájame cesnak, posypeme majoránkou a zalejeme rozmiešaným vajcom v mlieku. Pečieme v rozohriatej rúre na 220 stupňov, asi 30 min.
Zena

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa